fbpx

EZ Palvelut

Muuttaminen kesällä

Muuttaminen kesällä

Monet ihmiset muuttavat kesällä, mikä voi olla helpompaa lomien ja vapaa-ajan vuoksi, mutta myös haasteellista kuuman sään vuoksi. Jos aiot muuttaa kesäkuukausina tässä alla pari vinkkiä kuinka voit tehdä muutosta hieman helpompaa.

Varaa muuttosi hyvissä ajoin

 Koska kesä on suosittua muuttoaikaa on viisasta varata aika hyvissä ajoin jotta saat haluamasi muuttoajan ja voit valmistautua rauhassa. Kalenterimme täyttyy erittäin nopeasti varsinkin kuun vaihteissa, joten ajoissa varaamisella vältyt stressiltä yrittää löytää muuttoyritys viime hetkellä.

Ole varovainen helteessä

Kuten muissakin kesäaktiviteetissa pidä paljon vettä ja muita virkistäviä juomia mukanasi. Jos teet muuttosi itse muista että muuttaminen on raskasta liikuntaa ja kesällä hikoilu ja huono olo on kylmää säätä kovempaa. Kylmät juomat, välipalat ja tauot helpottavat oloa huomattavasti. 

Pidä erityistä huolta lapsista ja lemmikeistä

Kun talo on täynnä laatikoita, muuttomiehiä ja välineitä voi asunnon lämpötila nousta nopeasti. Muuton keskellä on hankala yrittää huolehtia tavaroista, kaikista muistettavista asioista ja sen lisäksi lapsista ja eläimistä. Järjestä lapsille ja lemmikeille hoitopaikka tai hoitaja muuttopäiväksi, jotta vältyt ylimääräiseltä stressiltä ja huolelta.

Pidä huoli muuttotyöntekijöistä hellepäivänä

Lisäämällä muistilistalle paljon kylmiä juomia, viileitä pyyhkeitä ja välipaloja joita muuttajat voivat käyttää auttaa paljon. Muuttajilla on usein monia muuttoja saman päivän aikana, minkä vuoksi on erityisen tärkeää pitää huolta hyvinvoinnista ja jaksamisesta. Näin muuttokin sujuu ilman ongelmia ja näppärästi.

Pidä huoli tavaroista jotka voivat vahingoittua helteessä

Korkeimpana listalla vaurioituneista tavaroista kesämuutoissa on kynttilät. Vielä ikävämpää on jos kynttilät sulavat muiden tavaroiden päälle ja aiheuttavat suurempaa vahinkoa. Suklaa ja karkit aiheuttavat myös ikävää vahinkoa vaatteisiin ja saattavat helposti unohtua kiireisenä päivänä. On hyvä miettiä jo valmiiksi kuinka tällaiset tavarat ja ruuat kuljetetaan muuttopäivänä esimerkiksi viimeisenä siirrettävissä tavaroissa, jottei ikäviä yllätyksiä tapahdu.