fbpx

EZ Palvelut

Yleisimmät virheet muutossa ja miten niiltä vältytään

Yleisimmät virheet muutossa ja miten niiltä vältytään

Kun aletaan miettiä muuttoa, sinulle todennäköisesti tulee paineen ja stressin tunne jo suunnitteluvaiheessa. Olitpa muutamassa vain korttelin päähän tai täysin uuteen kaupunkiin, stressitaso nousee helposti pakkaamisen ja muuton suunnittelun myötä.

Muuttaminen uuteen paikkaan vie paljon voimia, aikaa ja rahaa. Vaikka suunnittelisit muuttoasi kuukausia etukäteen, silti vastaan voi tulla yllättäviä kuluja.

Tässä on kolme yleisintä muuttovirhettä ja niksejä miten niiltä voi välttyä:

  1. Muuttaminen ilman kunnollista suunnitelmaa

Avain tehokkaaseen ja onnistuneeseen muuttoon on hyvä suunnitelma ja organisointi. Suunnitelmassa täytyy ottaa huomioon jokainen askel: muutolaatikoiden valinta ja hankkiminen, pakkaaminen, muuttofirman palkkaaminen, jne. Suurin syy kuormittumiselle muuton aikana on hyvän strategian puuttuminen.
Heti kun päätät muuttaa, tee itsellesi tehtävälista jota on helppo seurata muuton edetessä. Pidä huolta, että kaikki listan työvaiheet tulee hoidettua esimerkiksi viivaamalla ne yli kun olet suorittanut jonkun vaiheen. Hyvällä tehtäväjaolla pidät huolen, että kaikki muuttoon tarvittavat hommat tulee hoidettua hyvissä ajoin ilman ylimääräistä stressiä ja kiireen tunnetta.

2. Muuton jättäminen viime tinkaan
Rehellisesti sanottuna, pakkaaminen ei ole kenenkään lempi puuhaa. Se on uuvuttavaa, aikaa vievää ja inhottavaa hommaa. Se on kuitenkin oleellisin osa muuttoa, ja pakko hoitaa alta pois.
Muutoissa on yleistä, että kaikki ei suju kokoajan toivotulla tavalla. Homma jonka alunperin piti viedä 10 minuuttia voikin venyä ja veidä tunnin ajastasi. Siksi pakkaaminen pitäisi aloittaa aina hyvissä ajoin. Anna itsellesi tarpeeksi aikaa pakata, huomioiden talosi koko ja tavarasi määrä. Jos sinulla on paljon helposti särkyviä tavaroita, tarvitset vielä enemmän aikaa, jotta saat kaiken suojattua yksitellen.
Jos pakatessa huomaat, ettei aika riitä, kannattaa puhua ammatti muuttajille heidän tarjoamistaan pakkauspalveluista.

3. Tavaroiden hamstraus
Ennen pakkaamisen aloittamista on hyvä käydä tavarat läpi, ja miettiä mitä tavaroita edelleen käytät ja mitä et. Myy tai anna eteenpäin sellaiset tavarat joille sinulla ei ole enää käyttöä. Kun tavarat on käyty huolellisesti läpi, olo on varmasti vapautuneempi ja stressittömämpi. Muun muassa meidän muuttofirmamme tarjoaa sorttiasemalle vanhojen tavaroiden vienti palvelun, joka auttaa vanhan tavaran hävittämisessä muuton aikana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *